Europa autoritza la vacuna de Janssen, la primera d’una sola dosi

Avui, 11 de Març, l’Agència Europea del Medicament, ha aprovat la vacuna de Janssen per al SARS-CoV-2. Representa un avanç important ja que ajudarà a accelerar la vacunació a tot el món i presenta com a avantatge respecte les altres vacunes que actualment s’administren que és d’una sola dosi.

Saps com funciona la vacuna de Janssen?
El seu mecanisme d’acció és mitjançant la tecnologia vectorial AdVac®.
Els vectors AdVac® es basen en una tipologia específica d’adenovirus (grup de virus que causen el refredat comú), que s’ha modificat genèticament per a què no es pugui replicar en l’organisme humà i, per tant, no causi la malaltia, però si generi immunitat.

S’utilitza un adenovirus com a vector (un portador) amb el codi genètic de l’antigen, per imitar components del virus. Quan el cos troba l’antigen, indueix una resposta immunitària.
D’aquesta manera, si en el futur, el cos troba el virus, podrà respondre més ràpidament i de forma més efectiva, ja que es produiran ràpidament les cèl·lules immunes i els anticossos específics evitant la malaltia.

Informació cedida per Janssen